~3xs3Lans~ Administrateur
Mesaj Sayısı : 300 Nerden : ESKİŞEHİR İş/Hobiler : Silkroad Lakap : SiTe SaHiBi-2 Kayıt tarihi : 14/04/08
| Konu: Beşiktaş'ın Amblemi Çarş. Nis. 30, 2008 8:26 am | |
| Beşiktaş' ın Amblemi...Saatler sabaha karşıyı gösterirken tuhaf merakım değişik bir konu tarafından celbedildi. Beşiktaş'ın ambleminde neden Türk bayrağı var idi? Iddia ettikleri üzere gerçekten Türk bayraklı tek kulüp onlar mıydı ve hikaye milli takımın bir Yunanistan maçında 11 Beşiktaşlı oyuncu tarafından teşkil olmasından mı ileri geliyordu?
Tamam cahilim ama yine de kulaktan dolma bir şeyler biliyormuşum öyle değil mi? Rica ediyorum. Cahilliğim bir yana, en azından araştırmacı bir yönüm de var öyle değil mi? Tamam neticeye ulaşamayabiliyorum ama en azından araştırmak için zaman harcıyorum...
Şimdi konumuza dönecek olursak, ilk evvela yararlanacağımız kaynakları sıralamak icap edecek. Ancak bunlar resmi veya en azından yarı resmi kaynaklar olmalı. Internet siteleri özenle seçlmeli. Öyle ya, böyle bir araştırmayı falanca osman bey, filanca mehmet efendi sitelerinden edineceğimiz bilgilerle tamamlamaya kalkarsak herkes gerisi ile güler değil mi bizlere?
Dolayısı ile güzide kulübümüz Beşiktaş'ın resmi internet sitesine uzanarak başladım araştırmama:
bu resme bakarsanız, en güvenilir kaynaktan, güzide kulübümüzün amblemi hakkında bilglenmeye başlayabilirsiniz.
(Resim Beşiktaş Jimnastik Kulübünün Resmi internet sitesinden alıntıdır. İsteyene link halinde yollayabilirim!)
Koca resmi site herhalde en doğru bilgileri sunar değil mi bizlere?
Hmm.. bakalım neler yazılmış?
"İlk tescil edilen Kulüp olması nedeniyle, armasında Ay-Yıldız taşıma hakkına sahip tek Kulüp' tür. Başka hiçbir Türk Kulübü' nün böyle bir hakkı yoktur."
Eyvah, 11 milli Beşiktaşlı herhalde şehir efsaneleri arasında yerini alacak.. yani zaten bu gayrı resmi iddiaya rastlasaydım hemen TFF resmi sayfasına uzanıp, söz konusu maçın hangi Yunan maçı olduğunu araştırmaya yönelecektim. TFF'nin sayfasında tüm milli maçlarn dökümü var, hem de kadro kadro, takım takım.. isteyen, canı sıkılan, "vay burada neler varmış acaba?" diyenleriniz tıklasın.. Ben bazen yapıyorum öyle...
Neyse, konumuzdan sapmayalım. Ikincil bir kaynak olarak dileyen, Milliyet gazetemizin internet sitesinde yazan şu metine bakabilir:
| Resmi Orjinal Boyutta Görmek istiyorsan TIKLA! 610x426. |
(Bu resmin bulundugu internet sayfasını link halinde isteyene özelden gönderebilirim!)
Birbiri ile örtüşen ifadeler var, misal başka hiçbir Türk kulübünün bu hakka sahip olmaması gibi.. ama çelişen biri iki detay da var, şu şehir efsanelerine attığımız 11 milli Beşiktaşlı hikayesi gibi.. Hala bunda ısrar eden var ise, o milli maçın hangi milli maçımız olduğunu, biraz yukarıda verdiğim TFF linkinden araştırabilirler.. Ben sadece Yunan maçlarına baktım ve öyle bir şey yok, yani Yunan maçları babında.. ama bilmediğimiz bir başka milli maç ise o, bulursa herhangi birisi ve bizleri, en azından beni aydınlatırsa minnettar kalacağım.
Pekala, demek ki, bu hak Federasyon tarafından ve yalnızca Beşiktaş'ımız verilmiş. Hatta öyle bir keskin ifade var ki, hani "bu hak sadece Beşiktaşındır, başka kimse de kesinlikle böyle bir hakka sahip değildir!" gibisinden.. Hafif bir pasifize edilmişlik hissettiniz mi sizde? "Tamam kardeşim, hayrını görün, bayrak hepimizin ama naapalım, önce gelen kapar.. Ayyıldız o, biz zaten amblemimizi başka türlü yapmış beenmişiz, talebimiz de yok.. Bayrağın yeri apayrı bizde.." gibi bir şeyler geveleyip meseleyi uzatmadan kapayabilirim yani ısrarcı gördüğüm bir Beşiktaşlı abimizin yanında.
Ancak, yine de kemküm ederekten sorarım, "abicim, tamam bizde yok ama ya hani siz de kendinizi tek zannetmeyin.. ispiyonlamak gibi olmasın ancak Karşıyakalılar da ne yapmış etmiş, ayyıldızı katıvermişler amblemlerine.. Haa, bak sakın yanlış anlamayın, ben resmi sitenizdeki bir yanlışlığı ikaz etmek istedim sadece... o bakımdan yani, isterseniz bir de Kafkaf'ların amblemine bakıverin zahmet olmazsa?"
İşler karışıyor mu ne?... Eee? Karşıyaka'da da var ayyıldız...
Gene döndük o malum yunan maçına. Tarih de veriyor arkadaşımız. Gidelim TFF sayfasına:
Evet bayağı bir beşiktaşlı var.. Ben 8 tane saydım 12 kişilik kadroda (o dönemler tek yedek oyuncu durumları var.. başka bir araştırma konusu, bunu böyle kabul edip takılmayalım şu an.. dikkatimizi başka bir şeye vermeliyiz) Ta taa.. Belgelere, bilgilerle cevap veriyoruz... Beşiktaş, milli takıma (ümit milli takımdır bu arada bu ve Akdeniz kupasıdır organizasyon) 8 oyuncu vermiş, 1952 senesinde... peh!! çok etkilendim.. Bence iyisi mi unutalım bu milli takıma tüm oyuncular Beşiktaşlıydı safsatasını. Akdeniz kupasındaki, ümit takımın 8i Beşiktaşlıysa, helal olsun derim yine de.. Milli hadise, hassas hadise...
Bakın biz de 7 oyuncu vermişiz.. Hem de A milli maçta.. Hem de ilk A milli maçta.. Hem de ilk golleri atan oyuncumuz da orada...
Ama efendilik biz de kalsın öyle değil mi?.. Yine de resmi sitelerinden bas bas "tek ayyıldızlı takım biziz!" yanlış ifadelerini düzeltirler umarım. Zira baskıya girerken benim yazı, bir son dakika haberi ulştı elime.. Kafkaf'tan sonra Kasımpaşaspor da ayyıldılı amblemi olan kulüplerden birisi olduğu ortaya çıktı. Sevgili Kasımpaşalılara da buradan selam yollayarak onların da resmi sitelerindeki Kulüp Tarihçesi adı altında neden Amblemlerinde ay yıldız kullandıklarını açıklayan yazıyı vererek bir araştıralım, öğrenelim programının daha sonuna geliyoruz.
Bunca araştırma ve birbiri ile çelişen onca bilgiden sonra yine de netice elde edememiş olmanın hüznü var içimde arkadaşlar...
Ama belkide bazı bilgilerden yoksun olan Beşiktaş' lı arkadaşları ve diğer futbolseverleri aydınlatabildiysem ne mutlu bana...
Sağlıcakla Kalınız... | |
|
Mesaj Sayısı : 300 Nerden : ESKİŞEHİR İş/Hobiler : Silkroad Lakap : SiTe SaHiBi-2 Kayıt tarihi : 14/04/08
| Konu: Geri: Beşiktaş'ın Amblemi Çarş. Nis. 30, 2008 8:28 am | |
| BURADAKİ YAZILANLARA DİKKAT!!! | |
|
HorrorBoy Onbaşı
Mesaj Sayısı : 242 Nerden : Eskişehir İş/Hobiler : CabaL Lakap : Dehshet Chocuk Kayıt tarihi : 14/04/08
| Konu: Geri: Beşiktaş'ın Amblemi Çarş. Nis. 30, 2008 9:29 pm | |
| | |
|
alihan25es Usta Er
Mesaj Sayısı : 149 Yaş : 29 Nerden : ESKİŞEHİR İş/Hobiler : Oyun Oynamak:D Lakap : _BRUCE _ LEE Kayıt tarihi : 15/04/08
| Konu: Geri: Beşiktaş'ın Amblemi Cuma Mayıs 16, 2008 3:11 pm | |
| güzel renkler ama en büyük fener | |
|
| |